fbpx

kezelések

csontpótlás nélküli eljárások

A lehető legkevesebb műtéti beavatkozással járó megoldások, akár teljes fogatlanság kezelésére

All-on-4
All-on-6

A lehető legkevesebb implantátumon támaszkodó teljesen rögzített fogpótlás, csontpótlás nélkül!

Elvesztette fogait, de nem szeretne kivehető protézissel élni? Elege van a kompromisszumos megoldásokból, amiknél évente előjön valami újabb és újabb probléma?

Mindösszesen 4 implantátum beültetésével a lehető legrövidebb idő alatt visszaadjuk elvesztett rágóképességét, hogy újra azt ehesse amit csak szeretne és bátran mosolyoghasson amikor kedve tartja! 

Ha elvesztette az összes fogát, a rögzítés nélküli, hagyományos protézisek messze nem képesek azt a komfortot, stabilitást és rágóerőt biztosítani, amelyet ön elvárna tőlük, nem nyújtanak tökéletes megoldást. Ezek a protézisek feltörhetik a nyálkahártyát, gyakran fájdalmat okozhatnak, kényelmetlenek és sajnos igen sokszor instabilak, megnehezítve ezzel kedvenc ételeinek fogyasztását, és jelentősen rontják életminőségét.

A modern fogászat azonban a kivehető pótlásokon kívül ma már számos egyéb, hatékonyabb megoldást is kínál.

Az All-on-4™ és All-on-6™ ezek közül az egyik legjobb!

Az innovatív fogászati ​​megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare az All-on-4™ és All-on-6™ technika úttörője és szabadalmaztatója. Ez a technika egy neves európai implantológus-fogorvos Dr. Paulo Malo által lett kifejlesztve, és az implantációt végző szájsebészeink közvetlenül tőle tanulhatták meg az eljárás minden lépését! Kiterjedt klinikai kutatások alapján született meg ez az implantációs technika, amely a lehető legkevesebb implantátummal a legrövidebb idő alatt nagyon hatékony és költségkímélő módon teszi lehetővé rögzített fogpótlások elkészítését.

 

Mi az All-on-4™ és All-on-6™ technikák lényege?

All-on-4™-nak vagy All-on-6™-nek hívjuk azt az innovatív, eredményes és hatékony technikát, amelynél általában 4 fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó rögzített fogsor teljes retencióját. Nincs tehát kivehető rész, nincsenek kellemetlen pillanatok a fogsor mozgása miatt, nincs mozgó fogsor és az általa okozott fájdalom, hiszen az egész pótlás fixen és stabilan a 4 beültetett implantátumra támaszkodik!

Az eljárás egyik legnagyobb előnye a költséghatékonyságán és a gyorsaságán kívül, hogy nem kell csontpótlást végeznünk!

Ez az egyetlen ilyen rendszer, ahol nem kell csontot pótolnunk ahhoz, hogy rögzített fogpótlást alkossunk kizárólag implantátumokon egy teljes fogíven! Azok a páciensek, akiknek még nem volt része csontpótló beavatkozásban, nem is tudják értékelni, hogy mekkora előny ez! Egy hosszadalmas (akár 8-12 hónapig tartó), költséges és sajnos sok esetben fájdalmas beavatkozás sorozatból marad ki hála az All-on-4™-nak vagy All-on-6™-nek!

Az All-on-4™ és All-on-6™ egy hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé egy erős és biztos implantátumokon lévő elhorgonyzás révén, ezáltal visszaadva régen elveszetett természetes mosolyát és életminőségét!

A műtétről röviden:

A műtéti beavatkozások természetesen teljes helyi érzéstelenítésben zajlanak, hogy ön a kellemetlen hangokon kívül ne érezzen semmi fájdalmat! A műtét során feltárjuk a műtéti területet, hogy az implantátumok a legmegfelelőbb helyzetben kerülhessenek behelyezésre, majd mindent szépen, precízen varratokkal zárunk. A beavatkozást követően ajánlott egy kis hideg borogatás az implantált területre, (természetesen külsőleg) hogy a műtét utáni duzzanatot mérsékeljük. Fájdalomcsillapítóra mindösszesen a műtét napján lesz szüksége, amit természetesen mi adunk is önnek. A műtétet követően 2-3 napig lehetőség szerint kerülni kell a kemény fizikai munkát. Egy kis pihenéssel nagyban gyorsíthatja a gyógyulás ezen fázisát.

Az implantáció után 1 héttel kerítünk sort a varratok eltávolítására, és ezen alkalommal elkészíthetjük ideiglenes pótlását az implantátumok csontosodásának idejére ami prémium implantátumok esetén 2-2,5 hónap  alatt is végbemehet, így nem marad fog nélkül erre az időszakra sem. Miért hívunk prémiumnak egy implantátumot?

Válassza ezeket az élethosszig tartó megoldásokat fogainak pótlására!

Az étkezések újra örömet szereznek, biztonsággal rághat és újra élvezheti az ételek ízét. Nem utolsósorban ugyanazt a fogászati szempontból gondtalan életvitelt folytathatja, mint a természetes fogakkal rendelkezők!