fbpx

kezelések

fogbeültetés

Piacvezető prémium kategóriás implantátum rendszerek kompromisszumok nélkül!

Azonnali Implantáció

Nincs szükség két műtétre, a foghúzással egy időben kerülnek beültetésre az implantátumok. Fele annyi kellemetlenség, fele annyi várakozás!

Sérült, rossz fogait szeretné implantátumokkal pótoltatni és végleg megszabadulni a fogfájástól, de nem szeretne több mint fél évig fog nélkül maradni?

Az azonnali implantáció a megoldásunk az ön számára!

Azonnali implantáció alatt azt értjük, hogy az implantátum beültetése a foghúzást követően általában egy ülésben, de legkésőbb 48 órán belül megtörténik.

Miért előnyös ez Önnek?

Ha Önnek a mosolyzónában van egy olyan foga vagy gyökere, amit már semmilyen konzervatív módon nem tudunk megmenteni és el kell távolítani, a legfontosabb kérdés, hogy ebben az esztétikai szempontból kiemelten fontos területen meddig kell fog nélkül maradnia.

Hála az azonnali implantátum beültetésnek a húzás után nem kell még hónapokat várni az implantációval, valamint a beültetett implantátumot azonnal ideiglenes pótlással tudjuk ellátni, így önnek nem kell fog nélkül élnie hosszú hónapokig.

Tudnia kell azt is, hogy minden foghúzást, a fogat körülvevő csont jelentős mértékű lebomlása követ. Ez egy teljesen természetes jelenség, hiszen a szervezet számára a fog eltávolításával azt jeleztük, hogy az őt tartó csont funkciója megszűnt, szervezetünk pedig nem táplál olyan szövetet amit nem használunk, így aztán csontlebontódási folyamatok indulnak meg. Ezek már pár hónappal a fog eltávolítása után is látszanak! A csont felszívódásának hatására a csontot borító lágyszövetek, így a fogíny is visszahúzódik, néhány hónap elteltével az ínypapillák ellapulnak, kisimulnak, vízszintesek lesznek. Az egykor szép, egészséges kerek ínykontúr pedig akár örökre, visszaállíthatatlanul eltűnhet.

Ezeket a káros hatásokat mind-mind elkerülhetjük az azonnali implantációval!

Ha a foghúzás után az eltávolított fog helyére rögtön beültetjük az implantátumot, akkor a szép félhold alakú ínykontúr gyönyörűen megmarad, és ahelyett, hogy lebomlana a csont, a foghúzást követően olyan csontregenerációs indukciós hatások lépnek fel, melyek tökéletesen kitöltik az esetlegesen fennmaradó apró réseket a fogmeder és a beültetett implantátum között.

Annak érdekében, hogy megmaradjon a szép ínykontúr, szükség van egy ínyformázó csavar behelyezésére is, illetve ha a beültetett implantátum primer stabilitása megfelelő, akkor egy ideiglenes implantátum felépítményt és egy ideiglenes koronát is készíthetünk.

Végleges korona, felépítmény csak akkor kerülhet az implantátumra, ha már a teljes csontosodási folyamat (osseointegráció) lezajlott. Ez csúcsminőségű, prémium implantátumok használata esetén akár kevesebb, mint 3 hónap is lehet!

Látható tehát, hogy az azonnali implantációnak nagyon sok előnye van!

 

A Vitadent Esztétikai és Implantológiai Centrumban és Budapesti társrendelőnkben a Pheidias Esztétikai Fogászati és Implantológiai Centrumban ezek a beavatkozások teszik ki a beültetések több mint 55%-át!