fbpx

kezelések

Esztétikai fogászat

Elégedetlen fogai alakjával, színével? Jó helyen jár!

Betétek (Inlay, Onlay, Overlay)

Nagy kiterjedésű szuvasodásoknál van, hogy nem az egyszerű tömés a legjobb megoldás!

Nagy kiterjedésű foganyag veszteségeknél (például mély szuvasodásoknál) előfordulhat, hogy annyira kevés az ép foganyag, hogy az tökéletesen és hosszú távúan egy egyszerű töméssel már sajnos nem orvosolható.

Ezekben az esetekben betétekkel pótolhatjuk a hiányzó részt, melyeket legegyszerűbben úgy lehet elképzelni, mint egy a fogtechnika által elkészített tömést, ami egy lenyomat alapján készül, és végül egyben ragasztjuk véglegesen a helyére.

Ezek a betétek többféle anyagból készülhetnek: kezdve a teljesen kerámia betétektől, az aranyból készülteken keresztül egészen a számítógéppel tervezett és kifaragtatott CAD-CAM technológiával készülő cirkónium betétekig. Mindegyik anyagnak megvannak az előnyei: a kerámia lélegzetelállító esztétikával rendelkezik, az arany pótlások mind a mai napig az egyik legjobbak a szervezet számára, a CAD-CAM technológiával készülő cirkon betétek keménységük mellett pedig az elérhető legnagyobb precizitást nyújtják, köszönhetően akár néhány mikronos széli záródásuknak, az ilyen betétek a legpontosabbak. Mindegyik betétnek tehát megvan a maga indikációs területe, melyről rendelőinkben részletesen érdeklődhet.