fbpx

kezelések

Esztétikai fogászat

Elégedetlen fogai alakjával, színével? Jó helyen jár!

Direkt héjak

Akár csiszolás nélkül, fájdalommentesen.

Problémát okoz önnek egyik front fogának eltérő színe? Mosolygáskor a jobb és bal oldal nem szimmetrikus? Netán az egyik foga jól látható helyen kiáll a fogívből, vagy csak formájával, alakjával nincs megelégedve?

Panaszaira megoldást jelenthetnek az úgynevezett direkt héjak!

Front fogak formáját és színét ma már nem csak preparálással és fogtechnikai módszerekkel áll módunkban megváltoztatni. Egy speciális, direkt rétegzési technikának köszönhetően a legfejlettebb kompozit anyagokból akár egy ülésben elvégezhetőek ezek a tervezett módosítások. Nem kell várni a fogtechnikai munkára, és azonnal láthatóvá válik az elért eredmény. A direkt héjak legfőbb előnye ebben rejlik: minden azonnal a fogorvosi székben elvégezhető. A fog formájának, színének meghatározása és elkészítése is a fogorvosi székben azonnal történik, így ha bármilyen kérése van, azt ott helyben végre tudjuk hajtani. Egy technika által készített pótlásnál problémát okozhat annak esetleges sérülése, azonban ha a direkt héjból letörik egy darab (mivel ezek a héjak speciális kompozit anyagból épülnek fel) a sérült rész azonnal nyom nélkül pótolható. A direkt héjakhoz kifejlesztett kompozit rétegzési technikával (mely nem ritkán több mint 10 árnyalat felvitelét követeli meg) elérhetünk szinte bármilyen fogakon előforduló színbeli megjelenést. Akár a többi fogon lévő zománc hibákat is tökéletesen utánozhatjuk, így teljesen élethű megjelenést adva pótlásunknak.

További előnye ennek a technikának, hogy sok esetben nem igényel semmilyen foganyag eltávolítást. A kompozit úgynevezett mikromechanikai retencióval rögzül, így ha mégis szükségessé válik a fogak csiszolása, annak mértéke a lehető legkisebb lehet. Nagyon magas szintű esztétikai eredmény és érzékenység mentes fogak jellemzik, készítésük ezért magas szakmai felkészültséget kíván az orvostól is: fejlett esztétikai érzékkel, kiváló szín és térláttással és nagy gyakorlattal lehet csak elérni a sok-sok eltérő színű réteg után a kívánt eredményt.

A készülő héj alakja, formai pontossága, színeinek egyezése mind az azt készítő orvos felkészültségén, kézügyességén és nem utolsó sorban kreativitásán múlik, ezért nem mindegy kit választ.

Nincs megelégedve foginak színével? Ne törődjön bele, hogy nem mosolyoghat önfeledten! Professzionális Philips ZOOM fogfehérítés