fbpx

kezelések

Esztétikai fogászat

Elégedetlen fogai alakjával, színével? Jó helyen jár!

Eszétikus restaurációk, prémium tömések

Tökéletes záródás és művészien kialakított rágófelszín. Ezek egy prémium tömés ismérvei.

Sokunknak ismerősek az elszíneződött, feketén kivillanó amalgám tömések, melyek évtizedeken keresztül meghatározták a konzerváló fogászati ellátást. Az utóbbi években szerencsére sikerült kiszorítania őket az úgynevezett kompozit (fehér, fogszínű) töméseknek, azt azonban kevesen tudják, hogy ezeken belül is hatalmas eltérések vannak az egyes márkák, rendszerek között. Ez az eltérés természetesen az árukban is megmutatkozik. Nem mindegy, hogy a rendelőben egy 25 ezer forintba kerülő, vagy egy fél millió forintba kerülő rendszert használnak a tömések elkészítésére. Az olcsóbb, egyszerűbb kompozitokkal maximum egy-két évig tartó tömések készíthetők. Ezek elszíneződnek, kisesnek és nagyon gyakran alászuvasodnak. Az ilyen silány minőségű tömő anyagoknak semmi keresnivalója a rendelőinkben.

A fogtól eltérő színű, nem pontosan záródó, alászuvasodó, elszíneződő tömések ideje lejárt! Az általunk használt csúcsminőségű anyagok lehetővé teszik a tökéletes esztétika elérését, emellett példátlan tartóssággal is rendelkeznek. Ezekkel az esztétikus tömőanyagokkal úgy tudjuk kezelni fogászati problémáit, hogy a fog helyreállítása tökéletesen élethű lesz, hiszen a meglévő fogaihoz megtévesztésig hasonló tömőanyagot használunk több rétegben. Ezen kompozitok kopása a saját fogakkal megegyező mértékű, vagy ahhoz nagyon hasonló, így nem kopnak el idő előtt és nem is ártanak a velük szemben lévő természetes fogaknak. További fontos tulajdonságuk, hogy nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagot, amely kioldódva allergiás reakciót vagy irritációt alakítana ki, így szinte teljesen „bio” anyagoknak tekinthetjük őket.

Biztos lehet tehát benne, hogy a Vitadent Fogászati Esztétikai és Implantológiai Centrumban használt tömő és fogfelépítő anyagok a mai kor legjobbjai, így ezek összessége valamint orvosaink felkészültsége adja meg a lehetőséget a kompromisszum mentes restaurációk létrehozásához.

Önnek is van egy elszíneződött tömése egy frontfogon és emiatt nem mer természetesen mosolyogni?