fbpx

mosolygaléria

Fémmentes, cirkónium fogpótlások

Nagyon magas esztétika és utolérhetetlen pontosság jellemzi ezeket a pótlásokat.

felső cirkon körhíd

Kiindulási Állapot:

Páciensünk gyönyörű hófehér, szabályos fogakat szeretett volna. A képen látható körhídja már a második garnitúra volt, amit készítettek neki sajnos sikertelenül, mert Alida valami igazán szépre vágyott. További nehezítő tényezőt jelentett a régi hidak által okozott íny roncsolás: ezek a régi fémkerámiai híd pótlások még egy mára már elavulttá vált úgynevezett tangencionális csiszolással készültek.

Jelen esetben is jól láthatóak a gyulladt, vérző ínyszélek, amit az elálló, néhol rövid koronaszélek okoztak. A fémkerámia pótlás felszínéről leváló fém-ionok pedig kékes-lilásan elszínezték a  fogínyt.

Kezelés:

A kezelés során figyelembe vettük páciensünk igényeit és azokat a biológiai lehetőségekkel összhangba hozva vállas csiszolással készülő ultrapontos fémmentes cirkónium-dioxid vázas hídpótlásokat terveztünk. Ahogyan a képeken is jól látszik, eltűntek az elszíneződések és teljesen meggyógyult és egészséges lett Alida fogínye, a vállas csiszolásnak köszönhetően. 

Az új pótlásnak megfelelően az alsó fogakon Philips Zoom fogfehérítést végeztünk, így valósulhatott meg az a mosoly, amelyre páciensünk mindig is vágyott!