fbpx

kezelések

Paradontológia

Vérzik az ínye fogmosáskor? Rossz ízt érez a szájában vagy netán van néhány mozgó foga?

Fogágy regeneratív ellátása: nyitott kürett

Parodontológiai műtét, a mély tasakok teljes tisztítására.

Amennyiben zárt kürett kezelés után a tasakok nem zsugorodtak és a gyulladás változatlanul fenn áll, nyitott kürettet végzünk.

Lokális érzéstelenítésben 2-5 fog körül az ínyt leválasztjuk, hogy minden irányból tökéletesen hozzáférjünk a gyökérfelszínekhez. Ez már egy műtéti beavatkozás, ezért természetesen teljes érzéstelenítésben zajlik. Alapos gyökérsimítást, tisztítást végzünk, melyet egy erre a célra kifejlesztett regeneratív anyag felhelyezése követ.

A fogágy, a fogak körüli csont és rostok regenerációjára egy speciális zománc mátrix fehérjét használunk, mely zselés állagánál fogva jól el tud terülni a megtisztított és fertőtlenített gyökérfelszínen. Ez az anyag a mélyben lévő egészséges rostok felkúszását és megtapadását segíti. A beavatkozás végén az ínyt varratokkal rögzítjük, melyeket 10-14 nap múlva távolítunk el. Ez idő alatt antibiotikum és speciális szájvíz használata szükséges, hogy még hatékonyabban vehessük fel a küzdelmet a panaszt okozó baktériumok ellen. Az eljárás műtéti beavatkozásnak tekinthető, ezért utána minimum 3 napig tej és tejtermékek fogyasztása kerülendő, mivel a tejtermékek segíthetik a baktériumok megtapadását és szaporodását a műtéti területen.

A regeneratív beavatkozásunk sikerét 6 hónap múlva röntgenfelvétellel és szondázással ellenőrizzük.

Minden parodontológiai problémával küzdő betegnél, de kiemelten a nyitott küretten átesett pácienseinknél fontosnak tartjuk a gyakori kontrollt, szájhigiéniától függően akár 8-12 hetes intervallumokban, így biztosíthatjuk a szájüreg folyamatos fogkő és gyulladásmentes állapotának fenntartását.