fbpx

kezelések

csontpótlás nélküli eljárások

A lehető legkevesebb műtéti beavatkozással járó megoldások, akár teljes fogatlanság kezelésére

Fogászati gócok eliminálása

Ne éljen állandó gyulladásokkal a szervezetében! A gócnak számító fogakat meg kell találni és mielőbb el kell látni!

Gócnak nevezzük az olyan gyulladásos szöveteket, melyben a kórokozók aktívan jelen vannak. Nagyon gyakoriak sajnálatos módon a fel nem derített fogászati gócok, melyeknek eliminálása minden műtéti beavatkozást megelőzően kötelező feladat.

Minden komolyabb műtéti beavatkozás előtt góckutatásra küldik a pácienst, ahol ezekre fényt derítünk. Az ilyenkor felfedezettek a szerencsés esetek, hiszen ilyenkor azonnal meg tudjuk szüntetni a szervezetet fenyegető állandó gyulladást!

Sajnos azonban nagyon gyakori a fel nem fedezett góc. Mivel sok esetben a fogászati góc teljesen tünetmentes, vagy nem specifikus tüneteket okoz, ezért a beteg nem a fogorvost keresi fel, és hogyha nem készítenek évente panoráma röntgenfelvételeket róla, akkor ezek a gyulladások rejtve maradnak. Az ilyen esetek hordozzák magukban az igazán nagy veszélyeket, hiszen ilyenkor akár évekig rejtve marad ez a veszélyes gyulladás a szervezetben.

Nem specifikus tünet lehet például a fáradékonyság, levertség, hőemelkedés vagy az alvászavar.

Számos egyéb betegség hátterében is állhat fogászati góc, például: ízületi gyulladás, pikkelysömör, krónikus gyulladások, allergiás betegségek, vagy akár hajhullás.

Fogászati gócokat igyekszünk konzervatívan megszüntetni, azonban ha csak a fog eltávolításával lehetséges eliminálni a gyulladást okozó gócot, akkor azt a lehető legkörültekintőbben tesszük meg, hogy ne nyíljon esély a folyamat kiújulására.