fbpx

mosolygaléria

fogbeültetés

Álommosolyok a fogbeültetés segítségével.
Kompromisszummentes anyagok és akár élettartam garancia!

Frontfog azonnali implantáció

Fiatal (23 éves) új páciensünk fordult hozzánk segítségért. 

Kiindulási állapot:

Szabolcs bal felső 2-es koronáját kezében hozta, amit a fotók kedvéért visszahelyeztünk. Jól látható a gyulladt lilás íny a tangencionális preparálás miatt. Ilyen preparálásnál a koronának nincs egy határozott lezárási vonala, hanem a fog mellett végződik ott ahol a technikus meghatározza, és nem feltétlenül ott, ameddig a csiszolás tart. Sajnos a letört, gyökérkezelt fog mélyen az íny alá volt szuvasodva, nem lehetett felcsapozni, felépíteni, ráadásul egy kisebb fogászati góc (ciszta) is volt a gyökércsúcson.

Kezelés:

Szabolcs fogát sajnos el kellett távolítanunk, és egy Replace Select Tapered implantátumot ültettünk be rögtön a kihúzott gyökér helyére. Így nem kellett várnunk 3 hónapot a seb begyógyulásával és sokkal kisebb volt a csontlebontódás mértéke is. Szabolcs számára is egyszerűbb volt az azonnali implantáció, hiszen így nem kellett sort kerítenünk egy 2. műtétre, egy ülésben túl volt minden kellemetlen beavatkozáson. Ezután készítettünk Szabolcsnak egy ideiglenes koronát is, melyet szintén még ugyanabban az ülésben felhelyeztünk az implantátum felépítményre.

Végleges koronaként egy cirkónium pótlás készült számítógéppel tervezve (CAD-CAM technológiával) a teljesen fémmentes cirkónium-dioxid implantációs felépítményre. A képeken jól látható a cirkónium korona és felépítmény fogakhoz hasonló természethű fényáteresztő képessége!

A teljes beavatkozásra a foghúzástól számítva kb. 1 óra és 15 perc telt el.

Szabolcs így gyorsan és remélhetőleg egy életre megoldotta ezzel a foggal kapcsolatos problémáját.