fbpx

kezelések

Diagnosztika

Fejlett digitális eszközeinknek hála, ma már semmilyen probléma nem marad rejtve előttünk.

Góckutatás

Gócnak nevezzük az olyan gyulladásos szöveteket, melyben a kórokozók továbbra is aktívan jelen vannak. Nagyon gyakoriak sajnálatos módon a fel nem derített fogászati gócok, melyeknek eliminálása minden műtéti beavatkozást megelőzően kötelező feladat.

Műtéti beavatkozás előtt góckutatásra küldik a pácienst, ahol ezekre fényt derítünk. Ezek szerencsés esetek, hiszen ilyenkor azonnal meg tudjuk szüntetni a szervezetet fenyegető állandó gyulladást.

Nagyon gyakori azonban, hogy a fogászati góc teljesen tünetmentes, vagy nem specifikus tüneteket okoz. Ezek hordozzák magukban az igazán nagy veszélyeket, hiszen ilyenkor akár évekig rejtve marad ez a veszélyes gyulladás a szervezetben.

Ilyen tünetek lehetnek a fáradékonyság, levertség, hőemelkedés vagy alvászavar.

Számos egyéb betegség hátterében állhat fogászati góc, például: ízületi gyulladás, pikkelysömör, krónikus gyulladások, allergiás betegségek, vagy akár hajhullás.

Sok páciensünk lepődik meg azon, hogy a foga okozta az évek óta fennálló csomókban hulló haját, majd miután a gócot jelentő fogat kezeltük, panaszai nyom nélkül megszűntek. Nem véletlenül készítünk pácienseinkről évente panoráma röntgen felvételt. Ezek fő célja sok esetben a góckutatás.

Góckutatás során intraoralis vizsgálat, extraorális vizsgálat és egy panoráma felvétel készül, megállapítjuk az esetleges fogászati gócok helyét, és felvilágosítja önt a kezelések szükségességéről, illetve azok menetéről.