fbpx

kezelések

fogpotlások

A régió egyik legfejlettebb fogtechnikájával! Ha fogpótlást szeretne, a legjobb helyen jár!

Hibrid rögzített fogpótlások

Akkor sem kell kétségbe esnie, ha már csak néhány ép foga maradt. Van megoldásunk!

Hibrid fogpótlásnak nevezzük azokat a teljes kivehető pótlásokat, ahol a protézis rögzítésében saját fogakon vagy implantátumokon lévő felépítmények segítik.

Amikor olyan kevés épen megtartható fog van a szájban, hogy se rögzített, se részlegesen kivehető pótlások készítésére nincs lehetőség, valamint az implantációt is elvetjük, akkor jöhetnek szóba ezek az úgynevezett hibridprotézisek. Közös jellemzőjük, hogy jóval nagyobb komfortérzetet és ezáltal biztosabb tartást, hatékonyabb rágást tesznek lehetővé a hagyományos teljes kivehető pótlásokkal szemben. Amennyiben csupán egy fog maradt a szájban arra gömbretenciót, vagy lokátort készíthetünk, melyek a hozzájuk tartozó speciális műanyag betétek segítségével egy patenthez hasonlóan ugranak a helyükre, ahol stabilan fent is maradnak.

Változtatható erősségű betétekkel pontosan be tudjuk állítani, hogy mennyire szorosan rögzüljön a fogsor, megszabhatjuk az eltávolításhoz szükséges erőt. Abban az esetben, ha több fogat tudtunk megtartani, azokat egy fém összekötő (stég) segítségével sínezzük egymáshoz, így együttesen nagyobb erőt képesek elviselni. Rájuk szintén változtatható erősségű műanyag betétek segítségével készülnek a fogpótlások.

Hasonlóan a részlegesen kivehető pótlásokhoz, ezek a hibridprotézisek kifogástalan esztétikával és nagyfokú stabilitással rendelkeznek, így ön újra teljes életet élhet velük.