fbpx

mosolygaléria

Teljes szájrehabilitációk

Ezekben az esetekben nagyon nagy foghiányok, defektusok szolgáltak a kezelés kiinduló alapjául.

Implantáció
és cirkon koronák

Kiindulási állapot:

Józsefnek hiányzott a bal oldali kismetsző foga (bal felső 2-es fog csírahiánya miatt). A szemfog előrevándorolt a kismetsző fog helyére és mivel a szemfog mögött volt még hely, megmaradt a bal felső tej-szemfog is. Ez a tejszemfog már erősen mozgott, és igencsak el volt kopva.

Kezelés:

A kopott és mozgó tejszemfogat eltávolítottuk, helyére egy darab Nobel Active implantátumot helyeztünk be rögtön azonnal a foghúzás után. Ez tehát egy azonnali implantáció volt, nem volt szükség 3 hónap várakozásra a seb gyógyulásáig és egy második műtétre az implantáláshoz. A beültetés után természetesen megvártuk a 3 hónap csontosodási időt, majd Philips Zoom professzionális fogfehérítést végeztünk annak érdekében, hogy a pótlást már egy világosabb fogszínnel készíthessük. Ezután előkészítettük József frontfogait Cirkon szóló koronákhoz. A bal felső szemfogat átpreparáltuk, „készítettünk” belőle egy kismetszőfogat. A volt tejszemfog helyén, pedig a Nobel Active implantátumra egy Cirkon felépítményrekészítettünk fémmentes Cirkon szólókoronát.

A szimmetria, az esztétikai és a még szebb mosoly elkészítése érdekében a jobb oldali frontfogakat is koronákkal borítottuk. A jobb felső kismetsző fog is kisebb volt, mint amilyet József megálmodott volna magának és a szemfoga is kiállt, melyet szintén korrigáltunk. Az alsó metszőfogak élét is nivelláltuk, kiegyenesítettük.

Páciensünk így végre olyan fogakkal mosolyoghat melyekről mindig is álmodott.