fbpx

mosolygaléria

Kombinált, kivehető pótlások

Egy kombinált fogpótlás is működhet tökéletesen és kiváló esztétikával rendelkezhet!

Implantátumos alsó kivehető pótlás

Hölgypáciensünk régi alsó és felső lötyögő fogsorával keresett meg bennünket. Edit stabil fogsorokat és szép fogformákat szeretett volna.

Kiindulási állapot:

Alul és felül is rosszul funkcionáló, mozgó és esztétikailag sem kielégítő pótlásokkal élt eddig páciensünk, melyek megkeserítették a mindennapi életét. Nem csak az evés jelentett gondot, hanem a társasági élet is, hiszen állandóan rettegnie kellett, hogy mikor mozdulnak el a fogsorai kellemetlen pillanatokat okozva ezzel.

Kezelés:

Felülre implantáció nélkül egy új, nagyon stabil felső fogsort tudtunk készíteni. A felső teljes kivehető pótlás megfelelően elkészítve nagyon jó esztétikával és kielégítő stabilitással rendelkezik.

Az alsó pótlás számára viszont kedvezőtlenek voltak az anatómiai viszonyok. A teljesen lesorvadt fogatlan állcsontgerinc miatt 2 darab Nobel Replace implantátumot ültettünk be, melyre egy egybeöntött arany stéget készítettünk. Az erre elészített fémlemezes alsó fogpótlás patent szerűen illeszthető a stégre, nagyfokú komfortot adva páciensünknek. A pótlás illeszkedésének erőssége pedig műanyag betétek segítségével személyre szabható.

Edit nagyon elégedett új pótlásaival. Végre újra nyugodtan ehet és mosolyoghat!