fbpx

kezelések

Esztétikai fogászat

Elégedetlen fogai alakjával, színével? Jó helyen jár!

Inlay-híd: csiszolás nélküli híd

Nem kell minden esetben körbecsiszolni egy fogat ahhoz, hogy híd pótlás kerülhessen rá.

Sokan azért ódzkodnak a híd pótlásoktól, mert sajnálják a hiányt határoló ép fogakat körbecsiszoltatni, félnek azok állapotának romlásától. Az esetek nagy részében viszont foghiányok mellett már eleve szuvas, sérült vagy tömött fogakkal találkozhatunk. Ilyenkor kerülhet képbe az úgynevezett inlay-híd, ez esetben ugyanis nem kell körbe csiszolnunk a hiányt határoló fogakat, csupán eltávolítjuk a szuvas részeket, vagy a már meglévő töméseket cseréljük ki, és őket betétekkel (inlay-ekkel) összekötve alkothatjuk meg a hidat.

Ezek a hidak a betétekhez hasonlóan készülnek, számítógép által tervezve, így biztosítva tökéletes illeszkedésüket. Fejlett fogtechnikai laborunkban akár egy nap alatt elkészülhet ez a fajta pótlása.

Figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy ennek a technikának vannak korlátai: általában a kisörlő régióban alkalmazható egy fog hiányának átmeneti pótlására. Nem célunk vele élethosszig tartó megoldást nyújtani, hiszen arra alkalmatlan. Alkalmas viszont több éven át tartó ideiglenes pótlásként, amíg elhatározza magát az élethosszig tartó végleges pótlás (például implantáció) mellett.

Ez tehát egy alternatív megoldás egy fog hiányának a pótlására, a körülötte lévő fogak csiszolása nélkül.

Általánosságban elmondható, hogy ma már szinte az összes foghiányra az implantáció nyújtja a legjobb megoldást. Nem kell a meglévő fogakat roncsolni, csiszolni, esetlegesen fájdalmat, érzékenységet okozni! Óriási előnye, hogy mérséklődni fog a csont felszívódásának az üteme is! Egy eltávolított fog után az alveolus (fogmedernyúlvány) visszahúzódásnak indul, hiszen nem tart fogat, nincs funkciója, így felszívódik. Ha ide implantátumot helyezünk, a csontnyúlvány újra funkcióba kerül, és nem szívódik fel.

Abszolút csúcskategóriás implantátumainkkal egy életre szóló megoldást nyújthatunk, élettartam garanciával! 

Számoljon utána: biztos, hogy hosszútávon is költséghatékonyabb ha a csiszoljuk a fogakat, esetleg gyökérkezeljük, majd felépítjük őket és 5-10 évente cseréljük rajtuk a pótlásokat? Tudjon meg többet az implantációról! Kérjen konzultációs időpontot, hogy minden kérdésére választ kaphasson!