fbpx

kezelések

fogpotlások

A régió egyik legfejlettebb fogtechnikájával! Ha fogpótlást szeretne, a legjobb helyen jár!

Kivehető fogsorok clear szájpadlással

A teljes kivehető fogpótlások fogatlan állcsontokra készülnek. Céljuk pótolni a hiányzó fogakat és a lebontódott szöveteket a szájüregben, így nagyobb helyet foglalnak el a szájban mint egy rögzített fogpótlás (pl.: híd pótlás).


Protézisek készítésénél maximálisan ki kell használni a rendelkezésre álló lehetőségeket a szájüregben, hogy tökéletesen funkcionáló, jól helyben maradó kivehető protéziseket készíthessünk. Az elérhető legmodernebb anyagokból olyan pótlást tervezünk, mely tökéletesen utánozza elvesztett fogait. Beállítjuk azokat a formákat és színeket, melyet ön szeretne, mivel közvetlenül az ön protézisét készítő fogtechnikus is jelen van az egyes kezeléseknél, így biztosíthatjuk, hogy a technika pontosan az általunk megadott instrukciók alapján készíti a protézist.


Az arc esztétikáját figyelme véve egy fogpótlás képes az ajak megfelelő megtámasztására és az arc harmóniájának helyreállítására.


Az így individuálisan készülő fogsort legtöbb esetben nem kell felragasztani, ragasztó nélkül is tökéletesen funkcionál, teljesen kihasználva az adott szájképletek rögzítő vákuum hatását.


Régi, elhasznált fogpótlás cseréjekor a páciens már hozzászokott, hogy kivehető fogpótlást visel, mondhatjuk, hogy könnyebb lesz az új fogsor megszokása is. Azoknak a pácienseinknek, akik nem rég veszítették el fogaikat, időt kell hagyniuk Önmaguk számára, hogy megszokják az új fogsort. A megszokás segítésére szolgálhat, ha a szájpad részen úgy nevezett „clear” tehát áttetsző műanyagot helyezünk a hagyományos rózsaszínes ínyszínű helyett. Így egy nagyobb nevetés, szájnyitás során a hozza nem értő szem nem veszi észre, hogy kivehető fogsort visel.


Sok minden fejben dől el. Orvosi és fogtechnikai szempontból maximálisan igyekszünk a lehető legjobb minőségű és esztétikájú fogsort megalkotni, de páciensünk befogadó képessége is szükségszerű. A pszichés megszokás és az esztétika elfogadása egy új kivehető fogpótlásnál nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a protézis a páciens testrészévé tudjon válni. Ebben nyújthat nekünk segítséget többek között a „clear” szájpad.


A teljes kivehető pótlásokat erősíthetjük különböző anyagokból készülő merevítő háló használatával. Merevebb, tartósabb protézisek készíthetők segítségével, valamint a felső protézis esetében a szájpadlást fedő rész így sokkal vékonyabbra készíthető. Ez nagyban segíti a fogpótlás megszokását és kevésbé irritálja a hányingerre hajlamos pácienst. Törés esetén sokkal könnyebben javíthatóak a merevítő hálóval készült protézisek

Tájékozódjon implantációs lehetőségeiről, jöjjön el ingyenes konzultációnkra, ahol mindenről részletes felvilágosítást adunk!