fbpx

kezelések

csontpótlás nélküli eljárások

A lehető legkevesebb műtéti beavatkozással járó megoldások, akár teljes fogatlanság kezelésére

Nobel guide

Nobel implantátumokra kifejlesztett navigációs rendszer

A tökéletes pontosság érdekében ma már irányított, navigált implantációt végezhetünk úgynevezett Guide rendszerek segítségével.

A navigációt a műtét során egy CT alapján kifaragott fúróvezető sablon biztosítja, így a beültetéskor az implantátumok biztosan olyan helyzetbe kerülnek, ahová előzetesen terveztük őket.

Nobel implantátumokhoz kifejlesztett NobelGuide™ egy nagyon precíz implantációt tesz lehetővé specifikusan a legjobb implantátumokhoz!

Egy nagy felbontású, részletgazdag CT felvétel alapján tervezi meg az orvos a fogpótlást, és az implantátumok ideális helyzetét. Erre ad tökéletes lehetőséget a NobelGuide™-hoz használt NobelClinician™ szoftver, ahol a kezelést végző orvos mindezt 3 dimenziós környezetben, egyszerűen és a Nobel implantátumokhoz specifikusan tervezheti meg. Ez egy zárt rendszer, amely a Nobel implantátumaira lett kifejlesztve, és aminek minden eleme tökéletes összhangban van egymással!

Ahhoz, hogy az implantátumok biztosan a tervezett helyre kerüljenek, CAD/CAM technológiával, számítógépes terv alapján egy frézgép kifaragja a beültetéshez használt fúróvezető sablont mikrométeres pontossággal. Implantáláskor ezt a sablont helyezzük fel az implantálni kívánt állcsontra. A műtétkor a sablonba épített fúróvezetők pontosan oda navigálják az implantátum helyét előkészítő fúrókat, ahová azokat előzetesen a CT felvétel alapján megterveztük. További előnye a navigált műtéti technikáknak, hogy jóval kisebb feltárás, kevesebb vágás szükséges, emiatt kevesebb vérzéssel és fájdalommal jár az implantáció.