fbpx

kezelések

Diagnosztika

Fejlett digitális eszközeinknek hála, ma már semmilyen probléma nem marad rejtve előttünk.

Panoráma röntgen

A leggyakraban használt diagnosztikai eszközünk. Mára már rutineljárássá vált a használata.

A Panoráma (OP) röntgen felvételek alkalmasak arra, hogy gyorsan, egyszerűen, azonnal jól értékelhető képet mutassanak az alsó és felső állcsontok azon területeiről, melyek szájvizsgálat során nem látszanak.

A Vitadentnél található fejlett csúcskategóriás digitális készülék az elérhető legjobb felbontást adja egészen minimális sugárterhelés mellett. Manapság a digitális technológiák világát éljük a röntgentechnikákban is, melynek hála gyakorlatilag elhanyagolható az a sugárdózis, mellyel ezek a készülékek dolgoznak.

A felvétel segítségül szolgálhat az egyszerű szuvasodások felderítésétől kezdve, egészen a komolyabb krónikus gyulladások helyének pontos lokalizációjára, valamint az egyes pótlások tervezésében is nélkülözhetetlen.

Pácienseinkről évente rutinszerűen készítünk Panoráma röntgen felvételeket, hogy így felfedezhessük a fogászatban méltán rettegett „csendes gyilkosokat” a különböző eredetű cystákat, granulomákat, melyek test szerte változatos gyulladások okozói lehetnek.

Ezeknek a felvételeknek hála elhanyagolható sugárterhelés mellett nagyon értékes információkhoz juthatunk.

Manapság ezek a felvételek teljesen beépültek a modern mindennapi fogászatba. Segítségükkel önnek is jobb kezelést nyújthatunk, illetve szemléltethetjük rajtuk az egyes elváltozásokat valamint azok következményeit.