fbpx

kezelések

csontpótlás nélküli eljárások

A lehető legkevesebb műtéti beavatkozással járó megoldások, akár teljes fogatlanság kezelésére

Smart Guide

Implantációs beavatkozásokat alapvetően kétféleképpen végezhetünk: szabad kézzel, navigációs sablon nélkül, illetve navigációs sablon segítségével. Mindkettő technikának vannak előnyei és hátrányai is:

  • A szabad kézzel végzett beültetéseknél hatalmas előny, hogy a műtéti területen pontosan láthatjuk a csontkínálatot, értékelhetjük annak minőségét, és ennek megfelelően módosíthatjuk műtét közben az implantációt. Hátránya, hogy az implantátumok nem biztosan kerülnek abba a pozícióba ahová előre terveztük őket.

 

  • A sablon segítségével végzett műtétek vitathatatlan előnye, hogy az implantáció tökéletesen előre tervezhető. A beültetni kívánt implantátumok a fúróvezető sablonok miatt pontosab abba a helyzetbe kerülnek beültetésre, ahogyan azt az előzetes CT felvétel alapján megterveztük. Nagyon nagy segítséget nyújthatnak az implantátumok behelyezésekor, ugyanakkor fúrók hűtése és az ezáltal okozott esetleges csontkárosodás jelenti a sablonnal végzett műtétek legnagyobb hátrányát.

 

Mi is az az implantációs sablon?  

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy egy fúróvezető sablon, ami személyre szabottan egy CT felvétel alapján készül el. A műtétnél felhelyezzük ezt a sablont a implantálni kívánt állcsontra, majd rögzítjük egy előre meghatározott helyzetben. Segítségével olyan pozícióba helyezhetjük be az implantátumokat, ahogyan azokat mi a műtét előtt megterveztük.

A Smart Guide™ implantációs sablonjai nem csupán egy specifikus implantációs rendszerhez vannak kifejlesztve, hanem az összes rendszerrel kompatibilisak, így minden beültetésnél nagy hasznunkra lehetnek.

Ez az első komplett rendszer, amely valóban lehetővé teszi a sablonok mindennapos használatát az implantológiában. Egyszerű, pontos és átlátható. A komplett képalkotás történhet egyetlen lenyomat alapján. Nincs szükség még gipszmintára sem.

A Smart Guide™ alkalmazásával biztosak lehetünk benne, hogy a beültetni kívánt implantátumok nem a műtétet végző orvos kezének pontosságára vannak bízva, hanem pontosan oda kerülnek, ahová terveztük őket. Emellett jóval kisebb vágás, kisebb feltárás szükséges, így kisebb vérzéssel és kevesebb fájdalommal jár az implantációs műtét.