fbpx

kezelések

Szájhigiéniás kezelések

Professzionális segítséget és tanácsadást nyújtunk fogainak tisztán tartásához!

Szájhigiénés instruálás, motíválás

Célunk, hogy tökéletesen tudja ápolni fogait. Így nekünk is könnyebb dolgunk van!

A szájhigiénés oktatásnak a fő feladata, hogy megtanítsuk betegeinket a helyes fogápolási technikák elsajátítására, illetve hogy kialakítsuk bennük az igényt saját fogaiknak a tisztán és épen tartása iránt.

Manapság már egy szép mosoly és a hozzá tartozó ápolt fehér fogak, nem csak a magánéletben, de a munkánkban, a mindennapokban is árulkodnak az őket viselő személy igényességéről. Megkönnyítik az ismerkedést, boldogabbá varázsolják mindennapjainkat, és nem utolsó sorban visszaállítják eredeti rágóképességünket.

Fiatalabb korban a fogszuvasodások dominálnak, mint a fogelvesztések legfőbb okai, de már a harmincas éveinkben egyre inkább előtérbe kerülnek a fogágybetegségek, az íny gyulladásai, visszahúzódásai melyekért egyértelműen a fogkő, és az általa okozott gyulladás tehető felelőssé. A fogkő képződésének üteme egyénenként eltérő, de maximálisan függ az adott beteg fogmosási rendszerességétől, illetve a fogmosás technikájától!

Megfelelő rendszerességgel elvégzett fogkő levétellel és kiválló fogmosási technikával gyakorlatilag mindenki fogkőmentesen, vagy csak egészen minimális fogkővel tartható, és ennek az állapotnak az elérése lenne a célja megelőző tevékenységünknek.

Rendszeres féléves vizsgálatainkon eltávolítjuk a fogakon található fogkövet és felhívjuk pácienseink figyelmét a rendszeres és jó technikával végzett fogmosás fontosságára. Gyakorlott orvosainktól és dentálhigiénikusainktól pedig bármikor megtanulható az ön számára leginkább célravezető fogtisztítási technika.