fbpx

mosolygaléria

teljes szájrehabilitációk

Ezekben az esetekben nagyon nagy foghiányok,
defektusok szolgáltak a kezelés kiinduló alapjául.

Teljes szájrehabilitáció 2

György megelégelte a régi kivehető fogpótlásait, melyek nemcsak hogy nem a legszebbek voltak, de nagyon rosszul is zártak, ezért lehetetlen volt tisztán tartani őket.
Páciensünk szerette volna ugyanakkor megtartani a már meglévő 4 implantátumát, így azokat felhasználva készítettünk neki új pótlást. Ez egy kompromisszumra késztetett minket és a páciensünket is, de a lehetőségekből kihoztuk a maximumot.

Kiindulási állapot:

Györgynek alul volt 4 db Semados implantátuma, illetve az ehhez elkészített kivehető fogpótlása. Felül még megvoltak a frontfogai, melyek le voltak csiszolva tangencionálisan (ez egy régebbi preparálási forma, ahol a korona széle nem volt pontosan meghatározható) és volt rajtuk egy híd, melyhez kapcsolódott egy úgynevezett kombinált lemezes kivehető fogpótlás.

Kezelés:

Mivel György nemcsak rengeteget tárgyal üzleti partnereivel, hanem emellett még pilóta is, ezért úgy döntött, hogy szeretné véglegesen megoldanifogpótlásait egy életre. Ezért döntöttünk a fogbeültetés és a Nobel Biocare implantátumai mellett.

Felül eltávolítottuk a meglévő 6 metszőfogat (szemfogtól-szemfogig), majd ugyanabban az „ülésben” behelyeztünk azonnal 6 db Nobel Replace Tapered Groovy implantátumot. Az alsó hátsó őrlőzónákba pedig még egy-egy Nobel Replace Tapered Groovy implantátum került beültetésre. Felülre készítettünk egy ideiglenes kivehető fogpótlást, hogy a csontosodás idejére se kelljen páciensünknek fog nélkül maradnia, majd 3 hónappal az implantátumok behelyezése után lenyomatot vettünk és elkészíttettük az egyedi fémmentes Procera Cirkonium feléptmenyeket, majd rájuk a fémmentes Cirkon hidakat. Az elkészült hídpótlások mindegyike nemcsak az esztétikai, hanem a szájhigiénés viszonyoknak is tökéletesen megfelel. A hidak alatt az íny gyönyörűen tisztán tartó a Superfloss nevű fogselyemmel, így mindenféle ínygyulladást meg tudunk előzni és hosszú távon biztosíthatjuk a hidak szépségét, az íny egészségét és az implantátumok integritását!