fbpx

mosolygaléria

teljes szájrehabilitációk

Ezekben az esetekben nagyon nagy foghiányok,
defektusok szolgáltak a kezelés kiinduló alapjául.

Teljes szájrehabilitáció 4

Imre nagyon erősen abradált, lekoptatott fogakkal, rosszul záró pótlásokkal, illetve foghiányokkal érkezett hozzánk. A nagyon nagy mértékben süllyedt harapás miatt ízületi problémái is jelentkeztek, ezért döntöttünk a végleges harapásemelés mellett, melyet fémmentes cirkónium koronákkal és beültetett implantátumokkal értünk el.

Kiindulási állapot:

Imre összes foga erősen le volt koptatva, régi híd pótlásai nem zártak rendesen, illetve bal oldalt alul a komplett rágó zóna hiányzott.

Kezelés:

A régi pótlások eltávolítása után vállasan készítettük elő a fogakat, hogy megfelelő tartási ellenállási formát alakítsunk ki a fémmenetes cirkónium-dioxid vázas pótlásoknak.

Az alsó hiányzó fogakat a Nobel Biocare prémium kategóriás implantátumaival pótoltuk. A csontosodási idő letelte után cirkon felépítmények kerültek a beültetett műgyökerekre. Ezzel egy időben preparáltuk le az alsó fogakat és a készülő koronákat úgy állítottuk be, hogy azok pontos érintkezésben legyenek, visszaemelve Imre harapását arra az értékre, amely az ízületei számára ideálisnak tekinthető.

Így páciensünknek nem csupán egy szebb, világosabb mosolyt tudtunk adni, hanem megszüntettük ízületi panaszait is.