fbpx

mosolygaléria

teljes szájrehabilitációk

Ezekben az esetekben nagyon nagy foghiányok,
defektusok szolgáltak a kezelés kiinduló alapjául.

Teljes szájrehabilitáció 4

Kiindulási Állapot:

Mária fogait teljesen rendbe kellett tennünk.

Felső fémkerámia hídpótlása nagyon zavaró volt esztétikai szempontból, a funkcióról nem is beszélve: a pótlás zárása finoman szólva se tökéletes. A fogpótlás alatt a fogak szuvasodtak, tisztításuk lehetetlenné vált.

Az alsó fogaknál se volt sokkal jobb a helyzet: bal oldalt foghiányt találtunk a rágórégióban, jobb hátul pedig egy szintén rosszul záró fémkerámia híd pótlást viselt páciensünk. Az alsó front fogak tömöttek voltak, valamint se a színük, se a formájuk nem volt kielégítő páciensünk számára.

Kezelés:

A kezelést az alsó pótlás elkészítésével kezdtük: eltávolítottuk a régi fémkerámia híd pótlást és lepreparáltuk a front fogakat. Az alsó fémmentes cirkónium-dioxid vázas híd beragasztása után eltávolítottuk a felső rosszul záró pótlást is.

Előkészítettük a felső fogakat vállas preparálással fémmentes CAD-CAM technológiával készülő cirkónium-dioxid vázas híd pótláshoz. A pótlás alakját, színét, valamint a fogak formáját egyedileg páciensünk igényeihez igazítottuk.

Végül kettő darab prémium kategóriás Nobel Biocare implantátummal és fémmentes cirkon koronákkal pótoltuk a bal alsó foghiányokat.

Mária mosolya így újra hófehéren csillogó lett!