fbpx

kezelések

Szájhigiéniás kezelések

Professzionális segítséget és tanácsadást nyújtunk fogainak tisztán tartásához!

Ultrahangos fogkő- eltávolítás

A szájhigiéniai kezelések legfontosabb feladata a pácienseink fogkő mentesen tartása.

A fogkő az egyik legalattomosabb „gonosztevő” a szájüregben! A fogkő nem más, mint a fogakon maradt lepedék, és az ezen élő baktériumok különböző bomlástermékeinek a meszesedett, fogakon erősen tapadó formája. A rajta megtelepedő baktériumok miatt állandó gyulladásban tartja a fogakat körülvevő szöveteket, a fogínyt, és az alveoláris csontot melyben a fog rögzül. Erre az állandó gyulladásra az íny vérzéssel és duzzanattal, a csont visszahúzódással reagál, és ez a csontvesztés nem visszafordítható! Ami már elveszett nem fog visszaépülni, a fogak elkezdenek mozogni, és ha továbbra is fennáll a gyulladás, végső soron a beteg elveszíti a fogait, akár fájdalommentesen, akár úgy, hogy azok egyébként teljesen épek.

Rendszeres fogkő eltávolítással, és megfelelő fogmosási technikával ezek megelőzhetőek! Eltávolításának üteme egyénenként változik, de ezt a kezelések alkalmával mindig közöljük is önnel.

A fogkő eltávolítása ultrahangos technikával történik rendelőinkben, majd ezt követően polírozzuk a letisztított felszíneket. Vannak esetek, amikor nem tudunk ultrahangot alkalmazni (például Pacemaker jelenléte) ilyen esetekben kézi műszerekkel távolítjuk el a fogkövet, majd polírozunk. Az ultrahangos technika ma a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a fogkő eltávolításának.