fbpx

kezelések

Diagnosztika

Fejlett digitális eszközeinknek hála, ma már semmilyen probléma nem marad rejtve előttünk.

WAX up – Mock Up

A wax up angol kifejezés, szó szerinti fordításban felviaszolást jelent.

Ez az a munkafolyamat melynek során egy lenyomat alapján készülő mintán a fogorvos vagy a fogtechnikus a meglévő fogakat a tervezett pótlásoknak megfelelően építi fel, így láthatjuk a készülő pótlás fogainak pontos alakját, helyviszonyait, értékelhetjük őket szájon kívül. Ez főleg a front régióban (például mosolytervezés során) nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

A felviaszolás alapján, vagy a nélkül készülhet a mock up, mely során a páciens szájában építjük fel a meglévő fogakat, egy speciális eltávolítható anyagból, méghozzá úgy ahogyan azt a pótlásunkon is szeretnénk.

Ez a folyamat így lehetőséget ad mind az orvosnak, mind a betegnek, hogy értékeljük a készülő pótlást annak elkészülte előtt. Beállíthatjuk az egyes fogak tengelyét, hosszukat, alakjukat módosíthatjuk.

Ha mindent megfelelőnek találunk ezen a felépítésen, akkor veszünk róla egy lenyomatot, és ez alapján készülhet a végleges pótlás, melyben így semmilyen meglepetés nem érheti a pácienst, hiszen pontosan azt kapja, amit előre a saját szájában kipróbálhatott, megnézhetett.