fbpx

kezelések

csontpótlás nélküli eljárások

A lehető legkevesebb műtéti beavatkozással járó megoldások, akár teljes fogatlanság kezelésére

Fogeltávolítás, foghúzás

Teljes érzéstelenítésben zajlik minden beavatkozásunk, hogy önnek csupán a legkisebb kellemetlenséget kelljen elviselnie!

 

Nem titok, hogy a foghúzás az egyik legnagyobb félelmet keltő beavatkozásunk.

Sajnos sokaknak elvette a kedvét minden további fogászati kezeléstől egy-egy nem megfelelő körültekintéssel, a kelleténél nagyobb fájdalommal járó fogeltávolítás. Sokáig bevett szokás volt a fogászatokon, hogy amelyik problémás fogra nem tudtak azonnali megoldást találni, azt távolítsuk el, úgyis csak a gond van vele! Ennek a nagyon rossz gondolkodásmódnak hála van annyi fogatlan ember, és sokak hiszik, hogy bizonyos problémákra a fog eltávolítása a legjobb megoldás.

A Vitadent Esztétikai és Fogászati Centrumban CSAK akkor távolítunk el egy fogat, hogyha az feltétlenül szükséges, és a fog már semmilyen más módon nem menthető meg.  Az extrakció lelkileg és testileg is megterhelő mindenki számára. Minden szaktudásunkkal azon vagyunk, hogy ha elkerülhetetlen a fog extrakciója, akkor azzal a lehető legkisebb traumát okozzuk önnek.

Manapság a foghúzás már rutin feladatnak számít rendelőinkben dolgozó szájsebészeinknek, akik nem csak az eltávolítást végzik el a legmagasabb szakmai színvonalon, hanem igyekeznek csökkenteni a szorongást, amit egy extrakció okoz.

Miben különbözik egy professzionális foghúzás egy „átlagos”-tól?

A legfontosabb, hogy nem fog érezni semmilyen éles fájdalmat! Annyi érzéstelenítőt adunk, amennyi szükséges, és a kellő időt is betartjuk, hogy ön teljesen fájdalommentesen és nyugodtan ülhessen a kezelés közben.

Nálunk egy fog eltávolításánál maximálisan ügyelünk a fogat körülvevő csontállomány védelmére! Sokszor egy-egy hibás fogeltávolítás miatt egész csontblokkokat veszít a páciens, ami miatt a későbbi fogpótlás nehezítetté válik.

Ezen kívül nagyon nagy figyelmet fordítunk az ön megnyugtatására, lesz ideje bőven feltenni minden kérdését, hiszen tudjuk, hogy egy foghúzást lelkileg is nehéz megélni.

Az eltávolítás után természetesen tájékoztatjuk önt a foghúzás utáni teendőkről, és gyógyszerekkel ellátva kontrolláltan engedjük ki a rendelőnkből.

Miért fontos az elvesztett fogak mielőbbi pótlása?

Már egy fog elvesztésének is komoly következményei vannak: azon túl, hogy esztétikai problémát jelent, már egyetlen fog hiányától is megbomlik a fogak egymással alkotott egysége, eltorzulhat, sérülhet a harapása.

A fogakat tartó fogmedernyúlvány pedig (mivel megszűnt a funkciója) elkezd felszívódni. Ez később akár lehetetlenné is teheti a fog pótlását, de egy nagyon hosszadalmas csontpótlást is előre vetíthet.

Nálunk lehetőség van ennek megelőzésére és a foghúzással egy időben, egy zsibbasztásban azonnali implantációt végezhetünk, így nem kell hosszú hónapokat várni a seb gyulására és még egy műtéten átesnie.

Tudjon meg többet az azonnali implantációról!