fbpx

kezelések

fogbeültetés

Piacvezető prémium kategóriás implantátum rendszerek kompromisszumok nélkül!

Teljes fogatlanság

Teljes fogatlanság esetén csontpótlás nélküli rögzített fogpótlás? Nálunk akár ez is lehetséges!

A teljes fogatlanság kezelése és egy, vagy néhány fog implatátumokkal való pótlása között szakmailag óriási különbség van.

Attól függetlenül, hogy hány implantátum kerül beültetésre, illetve ezekre teljesen fix rögzített, vagy kivehető pótlás kerül, már a kezdetektől egy teljesen másfajta gondolkodásmódot és tervezést kíván egy ilyen nagymértékű rehabilitáció, mint egy-egy fog implantátumokkal való pótlása.

Gondoljon csak bele: Egyáltalán nincsenek meg a saját fogak, ezért a teljes fogatlanságban szenvedő beteg nem úgy érzékeli a harapást, mint a fogakkal rendelkezők. Nem vezetik az állcsontok összecsukását a fogak, ezért nincsen egy fix, jól reprodukálható harapási formája, hanem kontrollálatlanul és nagy erőkkel képes összeharapni. Ennek oka, hogy hiányoznak a fogakhoz kapcsolódó receptorok, amikkel pontosan érzékelhetné a harapás erősségét.

A teljes fogatlanság megoldására készített implantációs pótlásainkat ezért úgy kell beállítanunk, hogy azokon pontosan kiegyensúlyozott fogérintkezések valósulhassanak meg, ne legyenek túlterhelve, ne képződjön feszültség a pótlásban. A nem megfelelően beállított pótlásokban keletkezett feszültség ugyanis a kerámia lepattogzását okozhatja, vagy súlyos esetekben akár az egész pótlás vázának a törését. Ezen felül az implantátumok helyzetét is úgy kell meghatározni, hogy azok statikailag és esztétikailag is a csontkínálatnak és az esetnek megfelelően a lehető legkedvezőbb helyzetbe kerülhessenek beépítésre.

Kellő tapasztalat és tudás hiányában ezeket az igen bonyolult fogpótlásokat képtelenség úgy megtervezni, hogy azok tökéletesen funkcionáljanak és esztétikailag is azt adják amire ön számít!

Nem mindegy, hogy az adott rendelőben dolgozók láttak már ilyen rehabilitációkat esetleg csináltak is egyet-egyet, vagy pedig havonta több ilyen esetet látnak el, és az a fajta gondolkodás és tapasztalat, ami egy ilyen bonyolult fogpótlás elkészítéséhez elengedhetetlen megvan és rutinszerűen alkalmazzák.

A Vitadent Esztétikai és Implantológiai Központban olyan orvosokat találhat, akik a specialistái ezeknek az igen bonyolult fogpótlásoknak.

Teljesen foghiányban szenvedő betegeinknek sokféle ellátást kínálunk attól függően, hogy rögzített, vagy kivehető pótlást szeretne, illetve hogy mit tesznek lehetővé számunkra az anatómiai viszonyok:

Attól függően, hogy milyen pótlást tervezünk, illetve milyen az adott állcsont esetén a csontkínálat, különböző mennyiségű implantátum beültetése válhat szükségessé. A prémium implantátumok megteremtik a lehetőséget, hogy már 4 implantátumra rögzített körhidakat készítsünk, akár csontpótlás nélkül is! Ezt a technikát All-on-4-nak nevezzük, és szájsebészeik attól a Prof. Malo-tól tanulták közvetlenül az eljárást, aki kitalálta, megalkotta azt!

Tudjon meg többet az All-on-4 csontpótlás nélküli technikáról

Mivel a teljes fogatlanság kialakulása egy hosszabb folyamat, a fogatlanság miatt gyakran nagyfokú csontlebontódást tapasztalhatunk, mely főleg a felső állcsont területén csontpótlást tesz szükségessé a beültetést megelőzően.

A csontpótlás után 6-8 implantátumot  helyezünk be állcsontonként, és erre készítjük el pótlásainkat.